Маестро Пранди!

Маестро Пранди!
13-08-2019 16:16

 

Николай Кръстев, главен редактор на сп. „Спринт“

 

 

Силвано Пранди показа на практика какво означава един отбор да има знаещ и можещ треньор. За един месец и без контроли италианският специалист буквално преобрази националите.

 

Пранди не се поколеба да се откаже от доказани (но претенциозни и своенравни авторитети) за сметка на младоци и пращящи от енергия и желание за себедоказване играчи. Пранди успя да мобилизира отбора до такава степен, че бразилците да не приличат на себе си под напора на българите. Пранди докара националите до мачбол срещу Бразилия и до една топка разстояние от Олимпийските игри в Токио.

 

Е, не успя! Една-две ситуации решиха мача. Както и контузията на Тодор Скримов.

Моментът не е за детайлни анализи и оценки. Вероятно обаче вече никой не се съмнява, че Пранди ще ги направи както трябва. И ще набележи това, което е необходимо и нужно, отборът да продължи възхода си напред.

 

Защото престои първо европейско първенство, а после и европейска олимпийска квалификация. Която макар и да изглежда кошмарно трудна, може да се окаже по силите на възродения и жаден за битка и слава български отбор.

 

Не е време и за вайкане. Докоснахме Токио, но класата и бразилците все пак се оказа решаваща. С ръка на сърцето – колцина от нас вярваха, че ще играем така достойно срещу Бразилия? И колцина бяха убедени, че има смисъл да вземем домакинството в квалификацията срещу съответните финансови условия?

 

Е, имаше смисъл! Ако не спортно-технически в краткосрочен план, защото целта да се класираме за Токио още не е изпълнена, то в по-обща перспектива, която е и по-важна.

Имаме отбор! Имаме треньор! Да ги подкрепим!

 

 

 

 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com

Последни новини
И финалната петица за Мистър BGvolleyball.com 2019 e ...
Български съдия свири на Евроволей 2019 за жени
Националките U18 стартираха ударно Балканиадата в Босна и Херцеговина
Център продължава в Германия
Всички мачове на България от европейското за жени - пряко по БНТ
Нгапет твори магия (видео)
Състав на България за европейското първенство по волейбол за жени
Последни часове до края на втората фаза за Мис и Мистър BGvolleyball.com 2019!
Жулиен Георгиев: Нека препълваме трибуните, както винаги е било и да се забавляваме
Димитър Маринков: Първенството ще е доста равностойно