Училище за пример: Вижте как изглеждат спортните игрища в СУ Петко Р. Славейков в Кърджали

Училище за пример: Вижте как изглеждат спортните игрища в СУ Петко Р. Славейков в Кърджали
16-09-2019 14:45 | BGvolleyball.com

 

Новата учебна година официално бе открита днес, 16 септември (понеделник) с над 7000 ученици, в над 2400 училища в България. Първият учичищен звънец удари за близо 60 000 първокласници у нас. През тази година в над 1000 училища в страната се извършват основни или текущи ремонти със средства от оперативните програми, от държавния, общинските или от училищните бюджети, като се обновяват включително и спортните бази.

 
Едно школо в Кърджали показва на практика как трябва да бъде училищната база, за да може децата ни да учат и да спортуват при най-добри условия. 
 
 
Новата учебна година в най-голямото училище в Кърджали -  СУ „Петко Р. Славейков“, с директор Милко Багдасаров, започва с обновена спортна база, каквато в региона няма. Игрищата са с гумена настилка. Оформени са писти. Монтирани са фитнес уреди. Поставени са три маси за тенис на маса на открито. Деца и родители спират на улицата над училището, за да видят отвисоко как изглеждат игрищата, като искрено се радват на новите придобивки. 
 
СУ "П.Р. Славейков" неслучайно е наречено "училище за шампиони". Има множество успехи и в сферата на образованието, и в спорта, като може да бъде добрият пример за много останали учебни заведения у нас.
 
 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com

Последни новини
Ясни групите на финалите за девойки U20 в София
ЦСКА и Миньор на държавни финали при юношите U20
Иван Колев подсилва Аячо
Атанас Петров: Очакваме с нетърпение новия сезон
Перуджа започва подготовка без Леон и новите попълнения
Държавното за девойки – пряко в You Tube канала на БФВолейбол
Бразилска звезда ще играе редом с племенника си
ФИПАВ и основният спонсор продължават заедно до 2021
Казерта представи официално Симона Димитрова
От утре: Спортните занимания на открито и закрито - отново без публика