Иван Сеферинов: Финансовата криза ще се стовари върху клубовете в Суперлигата

Иван Сеферинов: Финансовата криза ще се стовари върху клубовете в Суперлигата
26-03-2020 09:30 | Ани Колева

 

Обявяване на окончателен край на първенствата при мъжете и жените на базата на временното класиране, е най-реалният развой сега, с оглед на тежката ситуация. Това е мнението на президента на ВК Славия Иван Сеферинов преди предстоящия УС на БФВолейбол на 31 март. Според него обаче има и доста други важни въпроси, които трябва внимателно да бъдат обсъдени. Вниманието трябва да бъде съсредоточено върху формата и начина за провеждане на шампионатите за следващия сезон, с оглед на задаващата се финансова криза.

 

Ето какво каза Иван Сеферинов за BGvolleyball.com по темата за решенията, които трябва да бъдат взети:

 

„Нещата няма да се оправят в близък план. Сценарии всякакви, но за мен най-реалният е запазване на временното класиране. Няма да е приятно за всички, ще има недоволни, но това е положението. В края на краищата всеки да е играл когато трябва.“

 

"Много по-важният въпрос за мен е форматът на Суперлигата за следващия сезон 2020/2021. Има предложение за разширяване на елита, като бъдат включени 14 отбора. Това е добре от една страна, включително и за нас. Но от друга страна идва финансовата страна. Кризата ще се стовари с пълна сила върху участниците. Може накрая да не се съберат дори и 8 отбора, които ще са готови да участват в Суперлигата наесен. Ще излязат много проблеми, които ще затруднят участието на желаещите клубове. Затова всичко трябва да бъде много внимателно обмислено."

 

За мен трябва да има ясни правила и да се мисли по следните въпроси:

 

- Финансовите възможности на участниците в Суперлигата. Ще бъдат ли готови за участие в елита и ще имат ли бюджет за идващия сезон. Следващите три месеца са критични. Много отбори ще останат без своите спонсори и финансовото им положение няма да е добро. Последствията от това положение тепърва ще дават своите негативни резултати.

 

- Условията при които ще се играе и залите. Например, при влизане на Ботев (Луковит) в първата група. Къде ще играе този отбор, тъй като залата не отговаря на изискванията за елитното първенство.

 

- Определяне на формата и правилна преценка колко мачове са нужни за оптимален шампионат.

 

- Приемане на програма за поне четири години напред за начина на провеждане на първенствата при мъжете и жените и конкретно Суперлигата. Броят на участниците за всеки сезон, колко влизат, колко изпадат и т.н. Трябва да има ясна визия за бъдещето.

 

"Затова смятам, че перспективата във волейбола у нас трябва детайлно да се разисква и всички решения да бъдат внимателно обмислени", завърши Иван Сеферинов

 

 
---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com

Последни новини
Бранимир Грозданов продължава в Катар
Емилия Димитрова топреализатор за ПТТ в Турция
Тодор Скримов и Енисей продължават към полуфиналите на Купата на Русия
Локо на Пламен Константинов на полуфинали за Купата на Русия
Хебър отстъпи на Барком във втората контрола (видео)
Марица победи туркини във втората си контрола
Страхотна победа на Хебър над украинския шампион
ЦЕВ: Пловдив предлага перфектни условия за Евроволей 2021
Залата на Бг Верона ще приеме финала на Суперкупата на Италия
Тодор Скримов с 22 точки върна Енисей на победния път