От утре: Спортните занимания на открито и закрито - отново без публика

От утре: Спортните занимания на открито и закрито - отново без публика
09-07-2020 12:30 | BGvolleyball.com

 

Всички колективни и индивидуални спортни състезания на открито и закрито за всички възрастови групи отново ще се провеждат без публика. Здравният министър Кирил Ананиев издаде нова заповед, с която затяга противоепидемичните мерки, след като в четвъртък беше преминат прага от 200 новозаразени с коронавирус.

 

С нея се въвеждат общо три забрани, считано от 0:00 ч. утре, 10 юли.

 

"Наложи се да върнем част от мерките срещу коронавируса. Няма да се допуска публика в залите и по стадионите", заяви Ананиев

 

Не се разрешават и посещения в нощни заведения - дискотеки, барове, пиано барове, клубове на закрито. Те ще могат да функционират на открито при заетост 50% от капацитета при спазване на физическа дистанция от метър и половина.

 

Въвежда се и забрана за групови празненства над 30 души на открито и закрито - сватби, балове, кръщенета. Те ще могат да се провеждат до 30 души с дистанция и дезинфекция.

 

Ананиев каза, че новите мерки се въвеждат заради повишената заболеваемост от последните седмици и очакването тази тенденция да продължи. Министърът заяви, че резултати от новите забрани се очакват най-малко след седмица.

 

“Гласувахме доверие на българските граждани и институции, но анализът за последните 10 дни показва, че заболелите се увеличават и премина критичната точка от 200 души. Както ви казах, това налага да възстановим някои от мерките”, каза Ананиев.

 

“Не очакваме през следващите дни да спаднат новите случаи, даже може да има тенденция на ново увеличение. На тази база заедно с щаба предлижихме на премиера и той прие да възстановим част от мерките, които се дискутират много сериозно в българското общество и в някои отношения имаме подкрепата на хората за тяхното възстановяване”, посочи той.

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com

Последни новини
Суперкупата на Италия за жени с нова локация
Дунав атакува първата осмица, започва подготовка на 17 август
Христо Апостолов: Скаутменът е мозъкът в сянка във волейбола
Силвано Пранди: Доволен съм от лагера, тренирах 30 състезатели
Хебър замина за лагер в Тетевен
Стоян Самунев: Гоним титла и Купа
Бившият капитан на италианските националки се завръща на терена
Петя Баракова: Надявам се да направим успешен сезон (видео)
Бивша пуерториканска националка - първата чужденка в професионалната лига на САЩ
Стартират ремонтни дейности на спортните зали в Ямбол