Лазар Лазаров е новият старши-треньор на Марица (видео)

Лазар Лазаров е новият старши-треньор на Марица (видео)
14-10-2020 17:27

 

Лазар Лазаров е новият старши-треньор на Марица (Пловдив) той заменя на поста най-успешния треньор в историята на клуба Иван Петков, който пое украинския първенец Прометей (Камянске). Лазаров дойде при шампионките през август в ролята на помощник-треньор на Иван Петков.

 

Лазаров е бивш волейболист в Добруджа 07 (Добрич), играл е и в Гърция. В треньорската си кариера е бил в Добруджа 07, Левски (София), Иран. От три години е помощник-треньор в женския национален отбор на Иван Петков.

 

 

Господин Лазаров заменяте институция в Марица като Иван Петков. Какви са вашите чувства, след тази доста бърза и неочаквана смяна?


Искам да благодаря на целия клуб, на ръководството, че ми дадоха този шанс и повярваха, че мога да запълня голямата празнина, която ще остане с отсъствието на господин Петков. Нещата се развиха доста бързо и неочаквано. Очакванията ми са да продължим да надграждаме това, което се случва в проекта и да развиваме млади състезателки в помощ не само за Марица, но и за българския волейбол.

 

Да кажете няколко думи за господин Петков?


Господин Петков е повече от 15 години в клуба и е най-успешният треньор в историята на клуба. Той е душата и сърцето на Марица. През последните три години съм негов помощник в националния отбор. От него съм научил много неща, които ще се старая да прилагам. Ще продължим да развиваме и да крачим напред смело.

 

Ще има ли нови лица в щаба?


Да, Стоян Вулджев ще се присъедини към нашия щаб.

 

Марица е най-успешният волейболен клуб в България в последните 10 години. Как виждате организацията в клуба?


Ако трябва да съм честен съм запознат с организацията в Марица от 2015 година. Тогава за първи път имахме контакт с господин Петков. Идвал съм няколко пъти като обучение, тип наблюдение. Смея да твърдя, че голяма част от организацията, която е тук в клуба е до голяма степен и в националния отбор. Видял съм как се осъществяват нещата от работния през тренировъчния процес до възстановяването. Моите колеги, които са по-отдавна в Марица ми оказват голяма подкрепа и ще се опитаме да надградим.

 

Как виждате конкуренцията на Марица в НВЛ? Два тима – ДКС (Варна) и Локомотив (София) заявиха претенции за челните позиции през новия сезон.


За момента наблюдавам, че всички искат да създадат отбори от млади момичета. Колкото повече отбори има с бюджет и амбиции, толкова по-добре за българския волейбол. Когато само един отбор е стожер я няма конкуренцията и това е много лошо. Когато има повече конкуренция това е много добре и помага на всички отбори за тяхното развитие.

 

Влизате директно в предизвикателството Шампионска лига, ще дебютирате като треньор в най-силния европейски клубен турнир?


За да се научиш да плуваш трябва да скочиш в дълбокото. Голяма отговорност е участието в Шампионска лига. Отборът всяка година надгражда в турнира. Съответно това, което ще се стараем да направим е да покажем добри игри и всеки един състезател да надгражда. 

 

Какво бихте си пожелали?


Пожелавам си да сме живи и здрави. Продължаваме със здравата работа, която вършим и продължаваме да се трудим усърдно и вярвам, че ще успеем да надградим и да постигнем още по-добри резултати.

 

 

 

 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com

Последни новини
Даниел Пеев: Карантината ни върна назад физически и технически
Виктор Караьозов: Най-важното за мен е, че момчетата проявяват характер
Монтана пребори Марек за върха в група 4
Шампионската тренировка на Мария Гроздева и Дейзи Ланг в любимия им фитнес клуб
ЦСКА ще играе в първата осмица на Суперлигата след драма с Дунав
Ботев пребори Славия и записа първия си успех
Теодор Тодоров и неговото семейство (видео)
Бригита Славова: Очаква ни много интересно първенство в НВЛ-жени, с оспорваност и непредсказуемост
Локомотив отново на сцената на НВЛ с нови амбиции и дългосрочни цели
Хебър - Добруджа на старта на Суперлигата (видео)