Без задължителна ваксинация на Игрите в Токио

Без задължителна ваксинация на Игрите в Токио
19-11-2020 11:00 | BGvolleyball.com

 

Ваксинацията срещу коронавирус няма да бъде задължителна за спортистите на Олимпийските игри в Токио догодина. Това заяви президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах, който е на посещение в Токио, за да се опита да убеди японците и спонсорите, че Олимпиадата може да се проведе със зрители, въпреки ръста на заразените. 

 

Бах обясни, че въпреки че спортистите и другите участници са „поканени“ да се ваксинират като „знак на уважение“ към домакините и останалите атлети, задължаването да го правят е нещо прекалено. 

 

По време на посещението си в олимпийското село той отново подчерта ангажимента на МОК да следи за провеждането на Игрите при спазване на всички изисквания за безопасност. Президентът заяви, че организационният комитет ще вземе "всички необходими предпазни мерки за спокойното пребиваване на спортистите". Представителите на Токио 2020 планират широк спектър от мерки срещу вируса, за да могат Игрите да се проведат през юли следващата година дори при липса на ваксина. 

 

 Въпреки това, МОК обеща да направи ваксините достъпни за представителите на всяка държава преди началото на събитието, насрочено от 23 юли до 8 август 2021 г. 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com

Последни новини
Пламен Константинов и Тодор Скримов с нови успехи в Русия
Забранява се участие на състезатели под 18 годишна вързаст в първенствата на НВЛ
Двубоят Марица - ЦСКА се отлага
Казанлък спечели драматично срещу Берое
Славия с втора победа при жените след чист успех над Локомотив
Локомотив прегази Арда
Емилия Димитрова и Христина Русева с осма победа в Турция
Мартин Стоев: Волейболистите трябва да имат шампионски манталитет от малки
Елица Василева напуска Казалмаджоре
Добриана Рабаджиева с осма победа в Китай