Турският шампион внедрява нови технологии в работата си

Турският шампион внедрява нови технологии в работата си
03-01-2021 15:55 | BGvolleyball.com

 

Турският шампион Вакъфбанк (Истанбул) внедри в работата си нова технология, използвана от най-големите световни спортни клубове. Истанбулският гранд е първият волейболен клуб, който инсталира иновативното приложение за GPS проследяване на ефективността на състезателките. Тази технология ще служи на треньорския щаб, за да записва всеки момент от мача и всяко движение на състезателките, като скокове, скорост и ускорение, секунда по секунда, както и по време на тренировки. Това ще бъде осъществимо с внедряването на преносими чипове. 

 


Благодарение на специален софтуер, обработващ данните, получени от сензорите в залата, се измерва и проверява ефективността на волейболистките по време на тренировки, както и тяхната ефективност в мачовете. Грешките са минимизирани, подчертават от клуба. Крайната цел на въвеждането на такава технология е да се достигне до най-високото ниво на изпълнение на състезателките.

 

Приложението предлага подробна информация, като например как се изпълняват инструкциите, коя област на тялото е тренирана повече.  

 

„Очакваме резултатите от работата с иновацията с нетърпение. Вместо да гледаме какво сме спечелили, ние се фокусираме върху това как можем да се подобрим повече. Отворени сме за всякакви нови неща, които могат да ни отведат още една стъпка напред, да дадат положителен принос, дори и да са малки, и сме развълнувани да ги внедрим в нашата дейност. Затова се радвам, че сме първият волейболен тим в света, който използва GPS технологията в тренировъчната система. Информацията и данните, които получаваме, създават висока добавена стойност към нашата работа по отношение на методологията за обучение. Получаваме много полезни данни за това, което правим и защо го правим. Тази технология очарова както нашите състезателки, така и щаба. По този начин повишаваме ефективността си на следващо ниво." 

 

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com

Последни новини
Цветан Соколов: Съперниците ни дадоха всичко от себе си, не беше лесно
Силвано Пранди: Не съм затварял вратата на националния отбор за никого
Националите се прибраха в София (снимки)
Отчет на Българска федерация по волейбол
 Волейболните национали към феновете: Благодарим ви за подкрепата!
Подкрепа за националите и от Русия
Цветан Соколов: Имаме потенциал, но ни чака много работа преди Евроволей 2021
Отличен завършек на България на евроквалификацията в Израел (видео)
Христина Вучкова и Емилия Димитрова изведоха ПТТ до 12-и успех
Люлин и Дея започнаха годината повече от успешно