Давид Давидов: Мотивирани сме да направим запомнящи се домакинства през 2021

Давид Давидов: Мотивирани сме да направим запомнящи се домакинства през 2021
21-01-2021 18:48 | BGvolleyball.com

 

Давид Давидов е вицепрезидент, член на Управителния съвет и председател на комисията по маркетинг към Българската федерация по волейбол. Бизнесменът говори за изминалата 2020-а и какво очаква от новата 2021 година. През настоящата година страната ни ще приеме на няколко големи международни форума, сред които и домакинство на една от предварителните групи на Евроволей за жени.

 

Българската федерация по волейбол публикува отчета за свършената работа. Какво е вашето мнение за него?

Коректно очертава свършеното през 2020 година. Друга тема е дали сме направили всичко, което очаквахме. Отчетът е важен от една страна, но много по-голяма тежест имат нашите амбиции. За съжаление стартът на сегашното управление на федерацията беше много труден най-вече заради пандемията от коронавирус. Дано 2021 година да е много по-ползотворна.

 

Кое е най-доброто постижение на федерацията?

Стартирахме много неща. Започнаха да функционират работещи комисии. Бяха изготвени административни правилници. Федерацията успя да излъчи треньорски екипи за подрастващите, мъжете и жените. Най-важното постижение обаче е събирането на екип от хора, които са истински ангажирани с с волейбола. Те ще допринесат в краткосрочен и по-дългосрочен план за развитието на федерацията и спорта ни.

 

 

Какво не успяхте да свършите?

Ще кажа за моята област. Имах желание да привлечем много повече партньори. Имаше започнати разговори, някои стигнаха до финала. Но ситуацията с вируса промени много света. През 2021 година очаквам много повече партньори във федерацията. Знам, че има достатъчно хора, които искат да бъдат рамо до рамо с нас.

 

Какви цели си поставяте през 2021 година?

Да засилим работата в отделните комисии на федерацията. Надявам се на повече практически резултати в треньорската и съдийската комисия. Там има хора, които могат да вдигнат нивото. Трябва да имаме и конкретни очаквания от националните формации и треньори. Резултатите са тези, които измерват кой какво е свършил. Целта ни е и да публикуваме финансови отчети на определени периоди от време. И да не забравяме - България очаква две сериозни домакинства през 2021 година.

 

Как върви работата ви с Любо Ганев като президент на федерацията?

С Любо се познаваме от много по-рано. Видимо е, че работата му във федерацията дава резултати. Продължаваме да се сработваме. Ганев е човек, който има желание да бъде успешен и коректен президент. Подбира много добре хората си. Радвам се, че именно той оглави федерацията.

 

През 2021 година България ще е един от домакините на две големи първенства – европейското за жени и световното за младежи. Какво предизвикателство е това за федерацията?

Няма да е за първи път на България, но ще е за първи на нас като ръководство. Мотивацията ни да направим запомнящи се турнири е огромна. Благодарение на тях спортът може да има много положителен ефект върху обществото и все повече подрастващи да имат желание да се занимават с волейбол.

 

 

Миналата година открихте новия спортен център на Левски. Какво означава той за вас?

Едно изключително удовлетворение. Не можете да си представяте какво удоволствие е да гледаш едновременно три заети от юноши и девойки игрища. Това ни мотивира да направим комплекса и той вече е факт. Надявам се, че от тези игрища ще израсне серия от силни български волейболисти.

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com

Последни новини
Гледай на живо с BGvolleyball.com България - Румъния от евроквалификацията U17
Курс за нови съдии в Монтана
Зенит (Санкт Петербург) на финал за Купата на ЦЕВ
Топ 5 волейболистки в историята
Европа ще има нов клубен шампион! Закса удари Лубе в златен гейм
Мартин Атанасов с 26 точки класира Зираатбанк на финал в Европа
България U17 не успя да преклони Турция на старта на Балканиадата
Илиян Иванов: Отборът с повече опит спечели мача
ДКС: Победата над Казанлък бе доказателство, че Варна има какво да покаже
Трима атлети, които биха били страхотни волейболисти