PALMS BET BOOKMAKERS

Активните жени във волейбола: Запознайте се със Стефка Великова

Активните жени във волейбола: Запознайте се със Стефка Великова
13-07-2021 11:00

 

В поредното издание на социалния формат "Тя в Плевен" ви срещаме със Стефка Великова – треньор по волейбол, застрахователен агент и основател на спортен клуб „Олимпиец“, с който полага всички усилия за възраждането на волейбола в града.

 

С каква мисъл започваш деня си сутрин?

С благодарност за възможността да изживея още един динамичен, вълнуващ ден, да срещам добри хора по пътя си.

 

Каква искаше да станеш, като пораснеш?

Спортист… от седми клас постъпих в Спортно училище Плевен със специалност волейбол. Продължих да играя активно до трийсет и една години в отбора на “Спартак“ Плевен и завърших в АЕЛ Лимасол - Кипър. След това бях близо до баскетбола, любимият спорт и професия на мъжете в моето семейство, и до сега. Имах щастието да бъда в спорта под една или друга форма, през целият си съзнателен живот.

 

 

От началото на 2009 година работя за NN България - Холандска компания за Пенсионно осигуряване и Животозастраховане. Паралелно с това, през 2013 г. се завърнах отново във волейбола, като основах спортен клуб „Олимпиец“ за подрастващи. Началото започна като хоби с два отбора при най-малките, но след това много бързо броят се увеличи и от пет години имаме 11 отбора в мъжко и женско направление от първи до единадесети клас.

 

С какви трудности се сблъскваш в работата си и как преодоляваш препятствията?

Трудности не липсват, особено във времето, в което живеем, смятам, че без значение от професията всеки ги има. За мен те са малките върхове, през които преминаваме, за да изкачим най-високия в планината, и тогава сме щастливи от усилията, които си е струвало да положим. Как ги преодолявам? Човек, когато не иска да направи нещо – намира причини, иска ли – намира начини и не пести време и сили…

 

 

Как прекарваш свободното време? Какви хобита имаш?

Интересен въпрос…В едни по-ранни години цялото време на света беше мое, а сега го търся… Хоби в момента нямам, но има кауза, на която отдавам доста от времето си. LIONS CLUB INTERNATIONAL е световна организация, която се занимава с благотворителност. В Плевен съм член на Дамски Лайънс клуб "Огледало" от три години. Благородните инициативи, които реализираме за нуждаещи се, грижата за природата и околната среда, са наши каузи. Да зарадваш дете със здравословен проблем или в неравностойно положение, да погледнеш в очи с уморени зеници, под побелялата коса на възрастен, от които се стичат сълзи на благодарност, да помогнеш на баща, отглеждайки сам петте си деца… Да бъдем добри и да творим добро, към близките, към различните, към заобикалящия ни свят, на това се опитвам да науча и Олимпийците…

 

Защо в Плевен?

От 1976 одина съм в Плевен. Тук създадохме семейство. Треньорската професия на съпруга ни предостави възможност през годините да живеем и в други градове на красивата ни Родина. Варна беше първият и с най-дългият престой, там синът ни завърши средното си образование, там оставихме добри приятели, които все по-рядко виждаме…

Спортът създава приятелства… За спорта граници няма… Спортът ни върна в любимия Плевен…

 

 

Какво те вдъхновява?

Всичко красиво: изгрева на слънцето, полета на птица, усмивка на дете, красива картина, песен, изпята от ангелски глас, българските народни танци…Толкова много красота и вдъхновение има около нас, остава само да си отворим очите, за да ги видим, всеки един от нас избира.

 

Как завършва един ползотворен ден?

Един ползотворен ден завършва късно, малко уморено, повторение на предния и с очакване на утрешния, но с други предизвикателства.

 

Как насочваш женската енергия в работата си?

Помага ми с децата, могат да разчитат на мен като приятел, като майка и като „тренер“…

 

Какво послание би искала да предадеш на младите?

Вярвам в доброто у хората. Вярвам, че децата са нашето Огледало. Те са бялото платно в ръцете на художник, ако картината е красива и завладяваща, той е творец, ако не е такава, платното, четката и боите нямат вина, макар и авторът да е сложил подписа си под нея. Посланието ми е по скоро към нас възрастните, да не забравяме, че сме били деца, да бъдем добри творци и тогава ще имаме много пъстри и красиви картини, които ще приемат таланта ни на творци.

 

 

---------

 

 

 

 

 

 

 

---

 

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com

Последни новини
Националите U21 с лекция по българска история преди Световното по волейбол
Гледай на живо с BGvolleyball.com България - Русия на световното U18
Найден Найденов: Искам да играем със самочувствие, надявам се да стигнем до финалите
Реда Хайкал: Дойдох с ентусиазъм в България, ще се радвам да помогна на ЦСКА
Пореден трансферен удар за ЦСКА
Осем отбора стартират в ′Демакс Лига′, вижте жребия
Лазар Бучков: Мечтая за олимпийска и световна титла (видео)
Изгоненият от нидерландския национален отбор проговори
Националките U18 започнаха със загуба на световното в Мексико
България ще участва на световните първенства за мъже и жени през 2022 година